Smarter Solar Energy with Micro-inverters!

 

AC Modules installeert zonnepanelen die voorzien zijn van micro-omvormers. Eén omvormer per paneel in plaats van de typisch gebruikte "string-omvormers" heeft als belangrijkste voordeel dat niet de zwakste schakel de totale opbrengst bepaalt, maar dat elk paneel op zich de maximale performance kan leveren. Schaduw, toleranties, vervuiling, temperatuurverschillen, ... er zijn veel oorzaken die de totale opbrengst van een in serie geschakeld zonnepaneelsysteem negatief kunnen beïnvloeden. Micro-omvormers optimaliseren de opbrengst per paneel waardoor een negatieve invloed op 1 paneel geen effect meer heeft op de andere panelen in de string. Hierdoor levert een systeem met micro-omvormers over het algemeen 5 tot 25% meer rendement (afhankelijk van bijvoorbeeld de heersende schaduweffecten). Gedurende een typische levensduur van een systeem van >25 jaar maakt dit dus een significant verschil.

AC Modules maakt o.a. gebruik van de 3e  generatie Enphase micro-omvormers die een garantie bieden van 25 jaar, wat overeen komt met de typische vermogensgarantie op een zonnepaneel. De prijs/kwaliteit verhouding is hierdoor ongeëvenaard, het aantal kWh wat er per Wp gegarandeerd over 25 jaar gegenereerd wordt met dergelijke systemen is maximaal.

Micro-omvormers maken het mogelijk om de opbrengst per paneel te monitoren. Dit is een leuke gadget maar biedt anderzijds ook de zekerheid dat een systeem optimaal functioneert en maakt troubleshooten eenvoudig. Vind maar eens dat ene paneel wat na 5 jaar onverhoopt een mankement vertoont en de opbrengst van het hele string systeem naar beneden haalt.

Eén omvormer per paneel maakt van een kwetsbaar DC systeem een robuust en duurzaam AC systeem met AC Modules!